Dagbesteding Fietsenmakerij

Als dagbesteding bij een fietsenmakerij kunnen verschillende activiteiten worden uitgevoerd die gerelateerd zijn aan het repareren, onderhouden en opknappen van fietsen. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt doen:

Fietsreparaties: Je kunt betrokken zijn bij het uitvoeren van reparaties aan fietsen, zoals het vervangen van banden, remmen, versnellingen, kettingen, en het afstellen van onderdelen. Dit kan het demonteren en monteren van fietsen omvatten en het oplossen van technische problemen.

Onderhoudswerkzaamheden: Je kunt helpen bij het schoonmaken, smeren en onderhouden van fietsen. Dit omvat het controleren van de bandenspanning, het bijstellen van remmen, het afstellen van versnellingen en het controleren van verlichting.

Fietsen opknappen: Je kunt betrokken zijn bij het opknappen van gebruikte fietsen, zoals het schuren, schilderen en polijsten van frames en het vervangen van versleten onderdelen. Hierdoor krijgen de fietsen een tweede leven.

Verkoop en klantenservice: Je kunt ook helpen bij de verkoop van fietsen en accessoires in de fietsenmakerij. Dit omvat het adviseren van klanten, het beantwoorden van vragen, het afhandelen van betalingen en het verstrekken van informatie over fietsreparaties en onderhoud.

Fietsverhuur: Sommige fietsenmakerijen bieden ook fietsverhuurservices aan. Je kunt betrokken zijn bij het onderhouden en verhuren van fietsen aan klanten, het bijhouden van de verhuuradministratie en het verstrekken van informatie over fietsroutes en bezienswaardigheden in de omgeving.

Het werken bij een fietsenmakerij als dagbesteding biedt de mogelijkheid om praktische vaardigheden op te bouwen en kennis van fietsenonderhoud en -reparaties te ontwikkelen. Daarnaast bevordert het sociale interactie en het werken in een team van deelnemers.